Olea Green-Food Meknes, σημαντική διάκριση για ένα καινοτόμο πρόγραμμα στην COP22

Στο πλαίσιο της COP22, της 22ης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (Μαρακές, Νοέμβριος 2016), παρουσιάστηκε από τον Dr Noureddine OUAZZANI (Δ/ντή Agro-pole Olivier /ΕΝΑ Μεκνές και Ίδρυμα ” “Olivier Promo Meknes”) το “Olea Green-Food Meknes”, ένα καινοτόμο περιβαλλοντικό πρόγραμμα  το οποίο έλαβε σημαντική διάκριση

Η COP22 ήταν μια σημαντική ευκαιρία να αναδείξει πρωτοποριακές πρωτοβουλίες και καινοτόμες λύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής προερχόμενες από δυναμικούς φορείς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Agro-pole Olivier Μεκνές, η Εθνική Γεωπονική Σχολή /ΕΝΑ και το Ίδρυμα “Olivier Promo Meknes” -εξαίρετοι συνεργάτες και εταίροι του Πολιτιστικού Οργανισμού  «Δρόμοι της Ελιάς»-  οργάνωσαν με την ευκαιρία της COP22  Συνέδριο  με θέμα “Η ελιά και το ελαιόλαδο: ποιες προοπτικές για την κλιματική αλλαγή, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την κυκλική οικονομία; ”
Το Συνέδριο επέτρεψε στους συμμετέχοντες να συζητήσουν, να ανακαλύψουν και να μοιραστούν απόψεις και καινοτόμες λύσεις με επίκεντρο την κυκλική οικονομία, ιδιαίτερα όσον αφορά στον τομέα του ελαιολάδου. Η έναρξη των εργασιών  έγινε από τον κ. Mohand Laenser, Πρόεδρο της Περιφέρειας Φες-Μεκνές και Πρόεδρο του Ιδρύματος ” Olivier Promo Meknes, ο οποίος παρουσίασε στην ομιλία του τη στρατηγική της ενεργειακής μετάβασης της περιοχής.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα  Olea Green-Food Meknes  που προτείνει  μια φιλική προς το περιβάλλον λύση και ένα εξαιρετικό μοντέλο κυκλικής οικονομίας. Η πρόταση αυτή εκφράζει μια πιο φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία σύνθλιψης του ελαιοκάρπου, τη συλλογή των υπο-προϊόντων και την ανακύκλωση τους (βιομάζα ελιάς) καθώς και την παραγωγή ενέργειας (ηλεκτρική ενέργεια).
Εμπνευστής και εισηγητής του Olea Green-Food Meknes  είναι ο Dr Noureddine Ouazzani, Διευθυντής του Agro-pole Olivier, επιστήμονας και ερευνητής με μεγάλο κύρος σε όλες τις χώρες της Μεσογείου.