Μπορεί κάποτε o Οδυσσέας να περιπλανήθηκε στη Μεσόγειο με πλοίο, αλλά οι συγκρούσεις, τα τεκταινόμενα και οι πολιτικές της εποχής μας δεν επιτρέπουν πλέον να πλέουμε ελεύθερα στη Μεσόγειο και να περιπλανιόμαστε στις ακτές της, όπως παλιά. Γι’ αυτό, προτείνουμε σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τον πολιτισμό της ελιάς, το δέντρο του φωτός και σύμβολο της Μεσογείου, μικρές τοπικές διαδρομές, πεζοπορικές, με ποδήλατο, με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Μικρές πεζοπορικές & ποδηλατικές διαδρομές

Το περπάτημα ή η ποδηλασία μέσα στους ελαιώνες διεγείρει ευχάριστα όλες τις αισθήσεις: αγγίζοντας τον κορμό μιας υπεραιωνόβιας ελιάς, αναπνέοντας τη μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων ελιών σε ένα ελαιοτριβείο, αγναντεύοντας το τοπίο μέσα από τα ασημένια φύλλα των ελαιόδεντρων, ακούγοντας το αεράκι να φυσάει μέσα από το λεπτό τους φύλλωμα… Είναι μια μοναδική εμπειρία, ανακαλύψτε τις προτάσεις μας εδώ:

Διαδρομές με αυτοκίνητο ή με μοτοσυκλέτα

motorcycling2

Αν προτιμάτε να εξερευνήσετε τον κόσμο της ελιάς με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα, δείτε εδώ μερικές προτάσεις. Αν βρίσκεστε ήδη σε μία από αυτές τις χώρες/περιοχές, μη διστάσετε να ακολουθήσετε την προτεινόμενη διαδρομή! Θα σας οδηγήσει σε σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που διαφορετικά θα περνούσαν απαρατήρητα…

Σημεία ενδιαφέροντος: ανακάλυψη "από σημείο σε σημείο''

Εδώ θα βρείτε τον χάρτη με τα σημεία ενδιαφέροντος που σχετίζονται με την ελιά σε διάφορες χώρες/περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο. Ρίξτε μια ματιά, επιλέξτε ένα ή περισσότερα σημεία και ξεκινήστε για να γνωρίσετε καλύτερα αυτό το δέντρο, που έχει δημιουργήσει έναν πολιτισμό με το όνομά του.

Εθνικές και διακρατικές διαδρομές με μοτοσικλέτα και minibus

Αυτά τα ομαδικά ταξίδια έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν τη συνεργασία και τον διαπολιτισμικό διάλογο. Οργανώνονται ανάλογα με τα ενδιαφέροντα ή τις δραστηριότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Εάν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας:

Powered by WordPress Inspiro WordPress Theme by WPZOOM