Σύγχρονες πρακτικές τέχνης & πολιτισμού

MedIn OTRart

Η ελιά, βαθιά ριζωμένη γύρω από τη Μεσόγειο, κυριαρχεί στο τοπίο και εμπνέει καλλιτέχνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Με το πρόγραμμα MedIn OTRart οι «Δρόμοι της Ελιάς» προτείνουν δραστηριότητες για την γνωριμία με τον κόσμο της ελιάς και της Μεσογείου μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία.

η Med Artists’ Gallery, ψηφιακή Γκαλερί τέχνης που συμβάλλει στην προβολή του έργου καλλιτεχνών ζωγράφων, γλυπτών, φωτογράφων, κεραμιστών, συγγραφέων που δημιουργούν εμπνεόμενοι από την ελιά και τη Μεσόγειο.
Επισκεφθείτε την εδώ

MedIn OTRart Εκθέσεις φωτογραφίας
Παρουσίαση συλλογών φωτογραφίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που αντικατοπτρίζουν τα φυσικά και πολιτιστικά τοπία της ελιάς.

  • Η τέχνη της φύσης: “Pareidolias de Tramontana” του Oscar Pipkin (Ισπανία)
  • “Πρόσωπα και τοπία της Μάνης” του Γιάννη Κοσσύβα (Ελλάδα)

MedIn OTRart «Ιστορίες Ζωής»
Διατήρηση και ανάδειξη της μνήμης, των παραδόσεων, της ιστορίας και της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από την “αφήγηση ιστοριών” (story telling) ανθρώπων οι οποίοι γεννήθηκαν και ζουν δίπλα από την ελιά, χάρη στην οπτικοακουστική τέχνη.

MedIn OTRart Καλλιτεχνικοί παράδεισοι στα σχολεία
Υποστήριξη της πρωτοβουλίας του καλλιτέχνη Γ. Ζήρου που έχει ως στόχο να δείξει στους μαθητές την αξιοθαύμαστη δυνατότητα της τέχνης της ζωγραφικής και την ικανότητά της να μεταμορφώνει τους λευκούς και απρόσωπους τοίχους των σχολείων και να τους ζωντανεύει. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά, συνομιλούν με τον καλλιτέχνη, μαθαίνουν να ομορφαίνουν το περιβάλλον τους και να το κάνουν πιο αισθητικό μέσω της τέχνης.

MedIn OTRart Εκδόσεις
‘’Κέρασμα’’, η σημασία του διαπολιτισμικού διαλόγου μέσα από την τέχνη του κόμικ. Έκδοση που έχει φιλοτεχνηθεί από τον Γ. Ζήρο και είναι διαθέσιμη σε 3 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά)

Powered by WordPress Inspiro WordPress Theme by WPZOOM