Πολλές από τις δραστηριότητές μας ενθαρρύνουν τη συμμετοχή και την κινητικότητα των νέων, επιδιώκουν να τους γνωρίσουν τον πολιτισμό της ελιάς σε όλες τις διαστάσεις του και να προωθήσουν διάλογο μεταξύ νέων από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς.
AIESEC ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ
Το 2019, ο Οργανισμός ‘Δρόμοι της Ελιάς’ φιλοξένησε 8 εθελοντές από την Ιταλία, Ισπανία, Κίνα, Ινδία, Καναδά, Ηνωμένες Πολιτείες. για την ανάπτυξη ενός προγράμματος ψηφιακής ενίσχυσης των πολιτιστικών διαδρομών. Αυτή η αποστολή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας με την AIESEC και το Πανεπιστήμιο του Πειραιά και η επόμενη αποστολή έχει προγραμματιστεί και αναμένεται τον Οκτώβριο 2020.
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΠΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Το 2019, μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Dijon, (Γαλλία) με ειδικότητα ‘Διαχείριση Πολιτιστικών Έργων’ και από το δυναμικό του Erasmus Mundus Dynamics of Cultural Landscapes and Heritage Management και του πανεπιστημιακού consortium Jean Monnet University of Saint Etienne (Γαλλία), του Πολυτεχνείου Τομάρ (Πορτογαλία), του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Παρισιού (Γαλλία) και του Πανεπιστημίου Federico II της Νάπολης (Ιταλία) συνεργάστηκαν με την ομάδα των ‘Δρόμων της ελιάς» για την επέκταση του Δικτύου OTRoutes.
Τρεις ακόμη μεταπτυχιακοί Master 1 & 2 στον τομέα τουριστικής διαχείρισης και προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πανεπιστημίου Σορβόννης (Panthéon Paris 1) και Διεθνούς Δικαίου (Πανεπιστήμιο Clermont - Auvergne - Clermont Ferrand) αναμένονται να συνεργαστούν από το Φεβρουάριο μέχρι τον Οκτώβριο 2020 στην έδρα του Δικτύου.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΝΕΟΥΣ
Δραστηριότητα που επιτρέπει σε νέους να:
- αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με το θέμα της ελιάς, τον πολιτισμό και την παραγωγή του ελαιολάδου, την ιστορία του και τη σημασία του στη διατροφή
- να εξοικειωθούν με την παρουσία του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών στο κυλικείο του σχολείου τους και να μάθουν να τα ζητούν
- να εκτιμούν τις παραδοσιακές γεύσεις και να τις εντάξουν στην καθημερινότητά τους και να τις αναζητούν παντού, στο σχολείο, στο σπίτι, στη βόλτα
Η πιο επιτυχημένη από τις δραστηριότητές μας που εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία είναι το «Σχολατσιό» (Ελλάδα) και το “Bimboil” (Ιταλία).
[modula id="11744"]