Οι νέοι στους Δρόμους της Ελιάς !

Το δίκτυο OTRoutes περιλαμβάνει πολλούς νέους  και φοιτητές σε τομείς σχετικούς με τη δράσης μας και αυτό συνάδει με την επιθυμία μας να τους μεταφέρουμε την εμπειρία μας και  να εξασφαλίσουμε καινοτόμες προοπτικές για τις δραστηριότητές μας.

 • Εκπαιδευτικά εργαστήρια & διαγωνισμοί  
  Δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση των νέων (και των γονέων τους) σχετικά με την ελιά και τα προϊόντα της, όπως για παράδειγμα ο διαγωνισμός για νέους με θέμα την ελιά Καλαμάτας , ένα εμβληματικό προϊόν, ικανό να συμβάλει στην ανάδειξη της περιοχής τους ως γαστρονομικού προορισμού. 
 •  Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά έργα για νέους
  Οι Δρόμοι της Ελιάς συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά έργα, όπως το YOUTH4CULTURE, με στόχο να διερευνήσουν νέες στρατηγικές και μεθόδους εργασίας για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων στην προώθηση και ανάδειξη της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς ως βιώσιμου πόρου για την επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη. 
 • Συνεργασίες με Πανεπιστήμια
  Σύναψη συνεργασιών με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, οργάνωση ημερίδων ενημέρωσης για φοιτητές, υποδοχή μεταπτυχιακών φοιτητών για πρακτική εξάσκηση και νέων εθελοντών στην έδρα μας, με σκοπό να εκπαιδευτούν σε θέματα που άπτονται των δραστηριοτήτων μας. Πρόκειται για πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της διαπολιτισμικότητας των νέων, στην ανακάλυψη της  ευρωπαϊκής κληρονομιάς και στην εκπαίδευσή τους ως μελλοντικών επαγγελματιών. 
 • Οι Διαπολιτισμικοί Αγγελιοφόροι
  Το πρόγραμμα “Διαπολιτισμικοί Αγγελιοφόροι” αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ενεργού δικτύου νέων αφοσιωμένων μελών – φίλων, οι οποίοι, μέσω της διαδικτυακής επικοινωνίας, εμπλουτίζουν τους “Δρόμους της Ελιάς” με τις γνώσεις και την συμμετοχή τους, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου και ενισχύοντας ταυτόχρονα τη δική τους προβολή και τεχνογνωσία.
 • Ταξίδεψε κι εσύ στους Δρόμους της Ελιάς!
  Πρόκειται για τη δημιουργία μιας ελιάς με το αποτύπωμα της παλάμης σε ’καμβά’. Δραστηριότητα που πραγματοποιείται σε περιοχές της διαδρομής και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και νέους να ενημερωθούν για τον πολιτισμό της Ελιάς και να στείλουν το δικό τους μήνυμα ειρήνης, υπογράφοντας με την «παλάμη» τους!
 • Εκδόσεις
  Εκδόσεις από νέους για νέους (π.χ. κόμικ ΚΕΡΑΣΜΑ) που συμπληρώνουν και ενισχύουν αυτές τις δραστηριότητες.

Powered by WordPress Inspiro WordPress Theme by WPZOOM