Διαγωνισμός «Μενού για την ημέρα μεσογειακής διατροφής», Imperia 2014

Το Δίκτυο Ελαιοπαραγωγικών Πόλεων Μεσογείου ReCOMed και ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» οργανώνει Διαγωνισμό Μαγειρικής για την ανάδειξη του «Μεσογειακού Μενού» με σκοπό την προώθηση της Μεσογειακής κουλτούρας και Διατροφής και της παραδοσιακής κουζίνας

Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό καλούνται να προτείνουν ένα πρωτότυπο Μεσογειακό μενού 3 πιάτων (ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο), με βάση αγνά τοπικά προϊόντα, λαχανικά, φρούτα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Οι συνταγές θα πρέπει να έχουν τοπικά χαρακτηριστικά και να εμπνέονται από τις αρχές και τις αξίες της Μεσογειακής Διατροφής, η οποία στις 16 Νοεμβρίου 2010 αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και να περιλαμβάνει τα υλικά της πυραμίδας Μεσογειακής Διατροφής.

Τα μενού θα αξιολογηθούν από μία κριτική επιτροπή διεθνών τεχνικών εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:

  • 1. Πρωτοτυπία και καινοτομία
  • 2. Ακρίβεια και πληρότητα περιγραφής
  • 3. Ποιότητα και αισθητική των εικόνων
  • 4. Αντιστοιχία του μενού στις αρχές της Μεσογειακής Διατροφής
  • 5. Περιγραφή των αρχών και της φιλοσοφίας που ενέπνευσαν το μενού

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους όσους έχουν blog σε σχέση με το φαγητό και μπορούν να καταθέσουν μια πρόταση μενού στα αγγλικά ή τα γαλλικά.

Ο νικητής από κάθε χώρα θα λάβει μέρος στο Φόρουμ Μεσογειακής Διατροφής στην Imperia της Ιταλίας στις 14-16 Νοεμβρίου 2014 (τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής θα καλυφθούν από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς»), όπου θα μαγειρέψει το μενού του για την ανάδειξη του «Πιάτου Μεσογειακής Διατροφής».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Συμπληρώστε και υπογράψτε τη συνημμένη φόρμα εγγραφής και στείλτε τη με mail στη διεύθυνση info@olivetreeroute.gr, μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2014.

ΚΑΝΟΝΕΣ

Οι συμμετέχοντες, κατά την εγγραφή τους στον διαγωνισμό, αποδέχονται τους όρους του παρόντος κανονισμού και εξουσιοδοτούν τη συλλογή και την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων από την RECOMED και τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς», που οργανώνουν τον Διαγωνισμό.
Οι Food blogger και δημιουργοί των πρωτότυπων συνταγών διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα σε κάθε χρήση από τη ReCOMed και τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς».