Οι Δρόμοι της Ελιάς στην «Πορεία των Λαών για το Κλίμα»

Η Καλαμάτα συμμετείχε στην μεγάλη “Πορεία των Λαών για το Κλίμα” που έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου 2014, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς»

Οι κάτοικοι της Καλαμάτας υπέγραψαν το ψήφισμα με αίτημα 100% καθαρή/βιώσιμη ενέργεια και ένωσαν τις φωνές τους με τις φωνές εκατομμυρίων πολιτών ανά τον κόσμο, καθώς περισσότερες από 2.600 παρόμοιες πορείες πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα σε 159 χώρες σε όλο τον κόσμο, με το συντονισμό της AVAAZ (avaaz.org)

Μουσικοί και τραγουδιστές από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, μουσικοί παραδοσιακών οργάνων από τη Νέδουσα και έμπειροι τυμπανιστές έδωσαν τον παλμό μαζί με τους νέους, που με πρωτότυπα και ευφάνταστα μουσικά όργανα όπως κατσαρολικά, τενεκέδες, τύμπανα, καμπάνες και σφυρίχτρες «σήμαναν ένα συναγερμό για κλιματική δράση» .

Το ψήφισμα υπογράφηκε προκειμένου να παραδοθεί στους ηγέτες του πλανήτη οι οποίοι οφείλουν να αποφασίσουν για το τεράστιο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και να δεσμευτούν σε πολιτικές ικανές να αποτρέψουν την αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος πάνω από 2 °C.

Η εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία με την «Τεχνομυλόπετρα» και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.