ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤHΣ ΕΛΙΑΣ 2008

Τρεις φωτογράφοι και μια ζωγράφος συμμετείχαν στο 10ο Οδοιπορικό των Δρόμων της Ελιάς. Μια σπουδαία συνεργασία, πλούσια σε  εικόνες και χρώματα!

Με την ευκαιρία του Οδοιπορικού 2008, πορεύτηκαν μαζί μας στους «Δρόμους της Ελιάς» και στους «Δρόμους του Μεταξιού» τρεις καταξιωμένοι φωτογράφοι. ο Andrea Bonetti, ο Γιώργος Πρίνος και ο Τάσος Βαμβακάς και μια ταλαντούχα νέα ζωγράφος,η Heike Kummer.  

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, ακολούθησαν με μια ιδιαίτερη και προσωπική ματιά αυτό το συναρπαστικό οδοιπορικό που οδήγησε τους «Δρόμους της Ελιάς» σε εκείνους της κεντρικής Ασίας μέχρι την Μόσχα, για περίπου δύο μήνες.

Ο καθένας με τον δικό του τρόπο κατάφερε, να καταγράψει τα τοπία, τη πολιτιστική ποικιλομορφία κάθε χώρας, την πορεία που ακολούθησαν οι «οδοιπόροι της ελιάς» αλλά και τις μοναδικές στιγμές του ταξιδιού, τις συναντήσεις, τα πρόσωπα … όλα αυτά που «σφράγισαν» αυτό το οδοιπορικό μετατρέποντας το  σε μια εμπειρία ασυνήθιστη και ξεχωριστή.  

Τα εξαίρετα πορτρέτα του Γιώργου Πρίνου, τα συναρπαστικά τοπία του Andrea Bonetti, τα γεμάτα ευαισθησία στιγμιότυπα της καθημερινότητας του Τάσου Βαμβακά και η χρωματιστή πρωτότυπη παλέτα της Heike Kummer, συνθέτουν ένα αληθινό και συνάμα ελκυστικό Ημερολόγιο των Δρόμων της Ελιάς 2008 που μας προκαλεί  όλους να το ανακαλύψουμε!  

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» έχει προγραμματίσει στα αμέσως επόμενα σχέδια του την προβολή αυτών των καλλιτεχνικών έργων στο μεγάλο κοινό με Εκθέσεις και την έκδοση ενός λευκώματος αφιερωμένου στο 10ο Οδοιπορικό.

 

Βιογραφικά των καλλιτεχνών των Δρόμων της Ελιάς 2008

Heike Kummer

2008-10-21-02

Γεννημένη το 1970 στο Waiblingen (Bade-Wurtemberg) στην Γερμανία, η Heike Kummer προσανατολίστηκε αρχικά προς την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας και έκανε σχετικές σπουδές στο Pforzheim και το Αμβούργο, από το 1994 έως το 1998, πριν βάλει πλώρη για την Ελλάδα. Το 1998 εγκαθίσταται στη Ρόδο όπου εργάζεται πάνω στο αντικείμενό της και στον τομέα του τουρισμού. Η γνωριμία της με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες την οδηγεί στην απόφαση να παρακολουθήσει μαθήματα τέχνης αρχικά στη Ρόδο και στη συνέχεια στην Αθήνα. Από το 2006, ανήκει στο δυναμικό της Σχολής Εφαρμοσμένων και Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας.Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.heikekummer.com/

Andrea Bonetti

2008-10-21-03

Γεννημένος στο Lugano, στην Ελβετία, το 1968, ο Andrea Bonetti μετά από σπουδές βιολογίας στην  Ιταλία, εγκαθίσταται στην Πύλο (Πελοπόννησο) το 1995, για να αναλάβει έρευνες για τα πουλιά της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας. Οι έρευνές του τον οδήγησαν να ασχοληθεί με την φωτογράφηση ζώων που γίνεται αργότερα και η κύρια ενασχόλησή του. Οι φωτογραφίσεις του έχουν εκδοθεί σε πολλά διεθνή περιοδικά, των οποίων το BBC Wildlife Magazine and National Geographic. Το τρίτο έργο του, ένας φωτογραφικός οδηγός της φύσης στην Ελλάδα, είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία από τον Ιούλιο 2008, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ROAD και θα εμφανιστεί σύντομα σε έκδοση τσέπης. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.andreabonetti.com/  

George Prinos

2008-10-21-04

Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στην Leica Academy και στον Φωτογραφικό Κύκλο. Έχει δουλέψει για πολλά περιοδικά του Ελληνικού Τύπου και από το 2002 μέχρι το 2004 για την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004». Επίσης, δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η συνεργασία του με τον Πολιτιστικό Οργανισμό ξεκίνησε το 2002 με τη συμμετοχή του στους «Δρόμους της Ελιάς» εκείνης της χρονιάς και συνεχίζεται επιτυχώς μέχρι σήμερα. http://yorgosprinos.com/

Tassos Vamvakas

2008-10-21-05

Γεννημένος στην Καλαμάτα ο Τ. Βαμβακάς έρχεται σε επαφή με τη φωτογραφική τέχνη από τα φοιτητικά κιόλας χρόνια. Φοιτητής στη Γεωπονική αρχίζει τα πρώτα βήματα στον χώρο της φωτογραφίας, βήματα που θα τον οδηγήσουν τελικά στην επαγγελματική ενασχόληση. Από το 2003 διατηρεί σε συνεργασία με τον Γ. Κόσσυβα το στούντιο επαγγελματικής φωτογραφίας Studio F, ενώ κατά καιρούς εκθέτει το υλικό του σε ατομικές ή ομαδικές εκθέσεις. Ο Τ. Βαμβακάς είναι επίσημος φωτογράφος του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς», ενώ κατά καιρούς παραδίδει μαθήματα στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων που διοργανώνονται από τη Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα  http://www.studiof.gr/

2008-10-21-06

Copyright:

1 et 8 Andrea Bonetti
2 et 3 Γιώργος Πρίνος
4 et 7 Heike Kummer
5 et 6 Τάσος Βαμβακάς

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *