"Οικολογικό μουσείο του πολιτισμού της ελιάς’’ στο Bchaaleh (Λίβανος), προτάσεις δραστηριοτήτων για το κοινό όλων των ηλικιών

Το νεοσύστατο “Οικολογικό Μουσείο του Πολιτισμού της Ελιάς” στο Bchaaleh, διοργανώνει πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για το κοινό όλων των ηλικιών. Το Μουσείο, πρόκειται για ένα έργο που δημιουργήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή UNESCO του Λιβάνου με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Bchaaleh και της “Bchaaleh Trails Association”, με τους οποίους ο Πολιτιστικός Οργανισμός ‘’Δρόμοι της Ελιάς’’ συνεργάζεται στενά και έχει υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας.

Χαιρετίζουμε τους δημιουργούς αυτής της εξαιρετικής, καινοτόμου και ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας, καθώς ο πολιτισμός της ελιάς είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ταυτότητας του Λιβάνου και βασική δραστηριότητα για τις αγροτικές κοινότητές του.

Η πρωτοβουλία “Οικολογικό Μουσείο του Πολιτισμού της Ελιάς” στο Bchaaleh στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για την πολιτιστική κληρονομιά της ελιάς και παρουσιάζει τις παραδόσεις και τις πρακτικές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Πρωταρχικός στόχος είναι η καλλιέργεια μιας υπεύθυνης, νέας γενιάς που θα εκτιμά τον πλούτο της χώρας και θα προάγει μια ισχυρή αίσθηση πολιτιστικής ταυτότητας ήδη από νεαρή ηλικία.