Διεθνές Συνέδριο με θέμα πολιτιστική κληρονομιά & τοπικές κοινωνίες στην Καλαμάτα

Με αυτό το ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 30 & 31 Μαΐου 2022, το Διεθνές Συνέδριο του έργου OLIVE FOR ALL (Πρόγραμμα JPICH Cultural Heritage, Identities & Perspectives: Responding to Changing Societies (CHIP), το οποίο υλοποιείται από 3 ελληνικά και ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Avignon, Γαλλία, Πολυτεχνείο Leiria, Πορτογαλία).
Στο Συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 20 εκλεκτοί ομιλητές, Πανεπιστημιακοί και ερευνητές από 3 διαφορετικές χώρες με ειδίκευση σε θέματα πολιτιστικής διαχείρισης και αειφόρου ανάπτυξης, πολιτιστικού τουρισμού κ.α. οι οποίοι παρουσίασαν και τεκμηρίωσαν το μέγεθος της σημασίας της ευαισθητοποίησης του κοινού για την πολιτιστική του κληρονομιά ως μοχλού ανάπτυξης στις μεταβαλλόμενες κοινωνίες του σήμερα.

Στο Συνέδριο το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού εκπροσωπήθηκε από την κ. Βίλλυ Φωτοπούλου Διευθύντρια της Διεύθυνσης Σύγχρονων Πολιτιστικών Πόρων και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ. Μαρία Αγγελή.

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, οι συμμετέχοντες πανεπιστημιακοί εισηγητές στο Συνέδριο περιηγήθηκαν στους ‘Δρόμους της Ελιάς’ στην περιοχή της Δυτικής Μάνης, όπου τους επεφύλαξε θερμή υποδοχή ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Δημήτρης Γιαννημάρας.

Οργανωτές του Συνεδρίου (και βασικοί συντελεστές του έργου Olive4all) ήταν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός ‘Δρόμοι της Ελιάς’.

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Olive4All