9η Εκπαιδευτική Ακαδημία του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις Πολιτιστικές Διαδρομές 2022

Η 9η Εκπαιδευτική Ακαδημία του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις Πολιτιστικές Διαδρομές 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Fontainebleau (Γαλλία)

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού, οι Δρόμοι του Ιμπρεσιονισμού, πολιτιστική διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 2018 και η Περιφέρεια Seine-et-Marne, διοργανώνουν την 9η Εκπαιδευτική Ακαδημία των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2022.
Καθώς η πανδημία δεν επέτρεψε στις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης να συνεδριάσουν τα τελευταία τρία χρόνια, θα αφιερωθεί χρόνος για τη συνεργασία μεταξύ των εκπροσώπων των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και κυρίως των πρόσφατα πιστοποιημένων.

Το θέμα της Εκπαιδευτικής Ακαδημίας 2022 θα είναι “Πολιτιστικός Τουρισμός”. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα διερευνήσουν τις νέες τάσεις και τις καινοτόμες στρατηγικές, στο περιβάλλον της μετά Covid εποχής.

Ομάδες εργασίας, αποτελούμενες από εκπροσώπους των Πολιτιστικών Διαδρομών που συγκροτήθηκαν τους τελευταίους μήνες, επεξεργάστηκαν τα θέματα και τις προτάσεις που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Forum στο Fontainebleau. Σε αυτόν τον τόπο γεμάτο κληρονομιά και ιστορία, όπου οι 45 διαδρομές του Πολιτιστικού Συμβουλίου της Ευρώπης θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για τις νέες στρατηγικές του πολιτιστικού τουρισμού, οι Δρόμοι της Ελιάς θα είναι παρόντες και θα εκπροσωπηθούν από την συνεργάτιδα και μέλους του Δικτύου των Δρόμων της Ελιάς, κυρία Victoire Bancons.