Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς στην Καλαμάτα

Οι «Δρόμοι της Ελιάς» σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς (26 Νοεμβρίου) και διοργανώνουν δια ζώσης ανοικτή εκδήλωση στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας για το υγιεινό κολατσιό στο σχολείο και την προώθηση της κατανάλωσης της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου από τους μαθητές.

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «GALA-Δεκατιανό – Η σημασία του κολατσιού για την υγεία των μαθητών και η προετοιμασία του». Το GALA-Δεκατιανό απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Δ,Ε και ΣΤ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων Καλαμάτας με τους γονείς/κηδεμόνες τους και σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή να είναι δωρεάν.
Κύριος σκοπός της εκδήλωσης είναι η ένταξη στο καθημερινό κολατσιό των μαθητών υλικών βασισμένων στην υγιεινή διατροφή και η ανάδειξη της Καλαμάτας σε γαστρονομικό προορισμό με όχημα τη βρώσιμη ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.

Για το λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθούν 3 παράλληλες δράσεις:
1. Εστιατόριο με ονομασία «GALA-Δεκατιανό» για μαθητές/τριες (Δ’-Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού) το Σάββατο 26 Νοεμβρίου (10πμ – 1.30μμ) στο Αίθριο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας
2. Ημερίδα με τίτλο «Η σημασία του σχολατσιού για την υγεία των μαθητών και η προετοιμασία του», το Σάββατο 26 Νοεμβρίου (10.30πμ -1.30μμ) στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, για γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς
3. “Πάμε για καψάλες στα λιοτρίβια” για μαθητές/τριες το Σάββατο 26 Νοεμβρίου (2μμ – 4μμ)

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί και η απονομή βραβείων και επαίνων του Μαθητικού Διαγωνισμού 2022 με θέμα : «Η Καλαμάτα Γαστρονομικός Προορισμός με όχημα την Ελιά Καλαμών: είναι εφικτό; »