25η επέτειος από την ίδρυση της ‘Citta dell’Olio’, Εθνικής Ομοσπονδίας Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Ιταλίας, 28-30 Νοεμβρίου, Siena (Ιταλία)

Οι εορτασμοί της 25ης επετείου από τη δημιουργία του «Citta dell’Olio», ενός από τους σημαντικότερους συνεργάτες των «Δρόμων της Ελιάς», έληξαν την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στη Σιένα με τη Γενική Συνέλευση των μελών του.

Περισσότεροι από 100 ενδιαφερόμενοι – εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι φορέων, παραγωγοί και φορείς εκμετάλλευσης του τομέα από όλη την Ιταλία – συναντήθηκαν για να συζητήσουν το μέλλον του ελαιοκομικού τομέα συμμετέχοντας σε έξι στρογγυλά τραπέζια αφιερωμένα στα θέματα: τουρισμός και γαστρονομία, φυσικά τοπία ελαιώνων, κατάρτιση και εκπαίδευση, με στόχο να μετατραπούν τα οράματα, οι στρατηγικές και οι προτάσεις σε συγκεκριμένες ευκαιρίες για ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής. Τρεις ημέρες εργασίας, για τη σύνταξη της Προγραμματικής Διάταξης των πόλεων της ελιάς Ιταλίας για το 2030, ένα χρήσιμο εργαλείο για τις τοπικές αρχές που εφαρμόζουν πολιτικές εδαφικού μάρκετινγκ και διαχειρίζονται πολιτικές και διοικητικές αποφάσεις για την ενίσχυση αυτής της σημαντικής ιταλικής καλλιέργειας.

SIENA DECLARATION “ FOR A FAIR VALUE FOR OLIVE OIL”

Ο Οργανισμός και το Δίκτυο ‘Δρόμοι της Ελιάς’ συμμετείχαν σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση και εκπροσωπήθηκαν από την κ. Margherita Bovicelli, Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου.
Με την ευκαιρία αυτή πραγματοποιήθηκε επίσης μια συνάντηση μελών του δικτύου από την Ιταλία, την Τυνησία, την Ισπανία και την Ελλάδα, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.