9ο Συνέδριο « Olivos milenarios Territorio Senia Ruta Cultural Europea », Ulldecona (Ισπανία)

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στο γεμάτο κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης Ulldecona, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου «Olivos milenarios Territorio Senia Ruta Cultural Europea». Στο Συνέδριο έγινε εκτενής παρουσίαση της πολιτιστικής διαδρομής «Δρόμοι της Ελιάς», των αξιών και των προτεραιοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης από την υπεύθυνη Προγραμματισμού & Ανάπτυξης κ. Μαρινέλλα Κατσιλιέρη.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Προγράμματος και των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης έκανε ο κ. Eladio Fernández Galiano, σύμβουλος Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το πλαίσιο του Συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής, επιχειρηματίες και ελαιοπαραγωγοί, τονίστηκε η σημασία της ένταξης της περιοχής στην πολιτιστική διαδρομή «Δρόμοι της Ελιάς» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ανάδειξη και προστασία των χιλιετών ελαιοδέντρων της περιοχής.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με τελετή απονομής του τίτλου “Member of the Routes of the Olive Tree”, Cultural Route of the Council of Europe σε επιλεγμένους φορείς και επιχειρηματίες της περιοχής, σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και συγκίνησης.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε για 9η συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία της Taula Del Senia και της Association Territotio Senia, επίτιμων μελών του Δικτύου «Δρόμοι της Ελιάς», και είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της περιοχής.