Σπίτι του Ελαιολάδου της Istria / Μουσείο Ελαιολάδου της Istria

Στο πλαίσιο του έργου Routes4u που υποστηρίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε το House of Istrian Olive Oil – Museum Olei Histriae (Σπίτι του Ελαιολάδου της Istria / Μουσείο Ελαιολάδου της Istria) – Pula (Κροατία), ένα νέο συνδεδεμένο μέλος της Πολιτιστικής Διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης , «Δρόμοι της Ελιάς».

Δείτε παρακάτω μια παρουσίαση αυτού του νέου μέλους και σημείου ενδιαφέροντος της διαδρομής:

Στο Σπίτι του Ελαιολάδου της Istria που βρίσκεται στο κέντρο της Pula, περιοχής της Istria, στην Κροατία, εκτυλίσσεται η ιστορία της καλλιέργειας της ελιάς μέσα στο χρόνο μέχρι και σήμερα.

Εξηγείται γιατί το ελαιόλαδο της Istria εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους Ρωμαίους, πώς το επεξεργάζονταν εκείνη την εποχή και πώς το ελαιόλαδο παράγεται σήμερα.

Κάθε επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια γευσιγνωσία ελαιόλαδου και, με την καθοδήγηση ενός γευσιγνώστη, να μάθει πώς να αναγνωρίζει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πως γίνεται η σωστή γευσιγνωσία ελαιολάδου και ποια αρώματα να αναζητά στο ελαιόλαδο.

Στο κατάστημα του Μουσείου υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της Istria, αντικείμενα από ξύλο ελιάς, οινοπνευματώδη ποτά της περιοχής Istria, τρούφες, λεβάντα και μεσογειακά φυτικά καλλυντικά, αναμνηστικά και διάφορα πακέτα δώρων.

Για περισσότερες πληροφορίες:
The House of Istrian Olive Oil – Museum Olei Histriae
Sv. Teodora street 1a
52100 Pula, region Istria
Croatia
Tel: +385 52 661 235
E-mail: info@oleumhistriae.com
www.oleumhistriae.com