20 χρόνια Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης – Λουξεμβούργο

Το πρόγραμμα Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης (www.coe.int/routes), που περιλαμβάνει 32 μέλη μέρη της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας (EPA) και 33 πιστοποιημένες πολιτιστικές διαδρομές, γιόρτασε την 20η επέτειο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών (EIC) παρουσία πρεσβευτών που εκπροσώπησαν τα 47 κράτη μέλη και τα κράτη παρατηρητές του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και εθνικές αρχές.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στο Αβαείο του Neumünster και οργανώθηκε σε συνεργασία με τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Λουξεμβούργου στο Συμβούλιο της Ευρώπης και το Υπουργείο Πολιτισμού του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου. Στο πλαίσιο του εορταστικού διήμερου έγιναν παρουσιάσεις και παρεμβάσεις εκπροσώπων πολιτιστικών διαδρομών, ακαδημαϊκών και εμπειρογνωμόνων, πραγματοποιήθηκε μια μουσική συναυλία και μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις πολιτιστικές διαδρομές. Tο επίσημο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό του Μεγάλου Δούκα του Λουξεμβούργου.
Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών παρέχει συμβουλές και τεχνογνωσία από το 1998 και ενθαρρύνει τη βιωσιμότητα και την επέκταση των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης.