Διοργάνωση και υλοποίηση Εκπαιδευτικών Ξεναγήσεων «Εμπειρίες Blogger» (Blogger.X) στη Μεσσηνία

 

 

Στο πλαίσιο του διακρατικού ευρωπαϊκού έργου Well-O-Live, ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» διοργανώνει τις μέρες αυτές στη Μεσσηνία σειρά εκπαιδευτικών ξεναγήσεων «Εμπειρίες Blogger» για την προβολή της Μεσσηνίας της ελιάς.

Οι εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στόχο έχουν την μετατροπή των τουριστικών πακέτων που σχεδιάστηκαν με αυθεντική και μοναδική διαδικασία αφήγησης γύρω από τους προορισμούς σε τόπους της ελιάς, όπως η Μεσσηνία., να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία για τους τουρίστες, να προωθήσουν νέες εμπειρίες και δραστηριότητες σε αυτόν τον προορισμό, να τον προβάλλουν και να τον κάνουν να ξεχωρίζει στα μάτια του κοινού.

Απώτερος στόχος είναι αξιοποιηθεί η ταυτότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς της ελιάς και του ελαιολάδου και να διευρυνθεί η πρόσβασή της στο κοινό, πέρα από τα όρια του τοπίου. Στόχος είναι επίσης η βελτίωση της εικόνας και του branding της ταυτότητας της ελιάς και του ελαιολάδου και των προορισμών της μεσσηνιακής υπαίθρου, ως περιοχής που συμμετέχει στο Πρόγραμμα.

Η 3μελής ομάδα επισκέψεων αποτελείται από έναν blogger, έναν δημιουργό βίντεο και έναν ντόπιο εμπειρογνώμονα. Η εμπειρία blogger στη Μεσσηνία θα διαρκέσει 3 ημέρες, περιλαμβάνει επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ελαιοτριβεία, αγροκτήματα, αξιοθέατα κ.α.  και θα προωθηθεί με ζωντανή αναφορά/ αφήγηση στα κοινωνικά δίκτυα, τα blog των επισκεπτών, το blog του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών – Συμβούλιο της Ευρώπης και δίκτυα σχετικά με τον τουρισμό.