Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου – ReCOMed στο Μιλάνο

Συμμετοχή του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου – ReCOMed στο Μιλάνο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Ελαιοπαραγωγικών Πόλεων της Μεσογείου ReCOMed www.recomed.eu, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ιταλία, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μεσογειακής Διατροφής και της διεθνούς Έκθεσης Expo Milan 2015.  Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων μελών του Δικτύου από όλες τις μεσογειακές ελαιοπαραγωγικές χώρες. O Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς», ιδρυτικό μέλος του Δικτύου, εκπροσωπήθηκε από την κυρία Margherita Bovicelli, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής.

Στη Γενική Συνέλευση λήφθηκαν αποφάσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα του δικτύου, την προσχώρηση νέων μελών και τις μελλοντικές δράσεις σε τοπικό και μεσογειακό επίπεδο. Επίσης, συζητήθηκε η επέκταση και ενίσχυση των εθνικών υπο-δικτύων ReCOMed, με στόχο τη στήριξη των δράσεων του δικτύου σε επίπεδο κάθε χώρας μέλους.

Στις 18 Σεπτεμβρίου τα μέλη της ReCOMed επισκέφτηκαν την Διεθνή Έκθεση EXPO Milan 2015 με τίτλο « Feeding the planet, energy for life » και συμμετείχαν ενεργά στο 5ο διεθνές Φόρουμ Μεσογειακής Διατροφής. Το Φόρουμ, πλούσιο σε εισηγήσεις και παρεμβάσεις από επιφανείς ομιλητές, εξέτασε ποικίλες διατροφικές, ανθρωπολογικές και κοινωνικές πλευρές της Μεσογειακής Διατροφής, διατροφή βαθιά ριζωμένη στον πολιτισμό των περιοχών και μέρος του τρόπου ζωής των κατοίκων, καθώς και στις δυνατότητες ανάπτυξης βιώσιμων επιχειρήσεων Μεσογειακής διατροφής.

Υπενθυμίζεται ότι το Δίκτυο Ελαιοπαραγωγικών Πόλεων της Μεσογείου ReCOMed δραστηριοποιείται  δυναμικά στη Μεσόγειο με στόχο την διαφύλαξη και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσογείου, την προβολή του γαστρονομικού πολιτισμού, της Μεσογειακής διατροφής και των τοπικών προϊόντων.

Comments are closed.