Εκδηλώσεις κεφαλαιοποίησης του έργου MedDiet – Mediterranean Diet And Enhancement of Traditional Foodstuff» – Μέρος Β’

ENPI_and_MedDiet

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις προβολής/ προώθησης της Μεσογειακής Διατροφής και κεφαλαιοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου MedDiet – Mediterranean Diet And Enhancement of Traditional Foodstuff, από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FoodExpo (Αθήνα, Metropolitan Expo, 14-16 Μαρτίου 2015) στην οποία ο Πολιτιστικός Οργανισμός εταίρος στο έργο MedDiet συμμετέχει ως υποστηρικτής/συνδιοργανωτής.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν Ημερίδες με θέμα: ΠΟΠ, ΠΓΕ & Βιολογικά προϊόντα, η αριστοκρατία των τροφίμων, Μεσογειακή Διατροφή & Σύγχρονος Καταναλωτής, Πολιτισμός, Υγεία, Καινοτομία, Meat the experts, Γαλακτοκομία – Τυροκομία: Η επόμενη 110ετία, τα ελληνικά τρόφιμα κατακτούν τις μεγάλες αγορές. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στις οποίες συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί στα θέματα διατροφής, θα γίνει εκτενής ενημέρωση συγκεκριμένων ομάδων κοινού για το έργο MedDiet, οι στόχοι του οποίου θα παρουσιαστούν ως μοντέλο προς αξιοποίηση. Θα παρουσιαστούν οι νέοι τρόποι προώθησης ελληνικών μεσογειακών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, όπως αυτοί προέκυψαν κατά την υλοποίηση του έργου και θα γίνει ανοικτή συζήτηση με το κοινό.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης 3μερη διαδραστική παρουσίαση , με τίτλο «Αγάπησε τον εαυτό σου, αγάπησε τη Μεσογειακή Διατροφή!». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής/Ερωτήσεις-Απαντήσεις/Ενημέρωση του κοινού. Παρουσίαση του γαστρονομικού πλούτου της Μεσογείου. Διανομή υλικού προώθησης & αναμνηστικών αντικειμένων (gadgets, φυλλάδια κ.α).