Εκδηλώσεις προβολής των μεσογειακών προϊόντων & της Μεσογειακής Διατροφής στην Αθήνα

 

ENPI_and_MedDiet

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις προβολής των μεσογειακών προϊόντων & της Μεσογειακής Διατροφής από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς» στην Αθήνα, στο πλαίσιο της κεφαλαιοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου MedDiet – Mediterranean Diet And Enhancement of Traditional Foodstuff (συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το Πρόγραμμα ENPI CBC MED).

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Α’ μέρος των εκδηλώσεων προβολής των μεσογειακών προϊόντων & της Μεσογειακής Διατροφής τις οποίες οργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» στην Αθήνα στο πλαίσιο της συμμετοχής του ως εταίρου στο Έργο MedDiet – Mediterranean Diet And Enhancement of Traditional Foodstuff και της κεφαλαιοποίησης των αποτελεσμάτων του.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 2ης Έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ (Αθήνα, 30-31 Ιανουαρίου & 1-2 Φεβρουαρίου) και περιλάμβαναν Ημερίδα με θέμα «MedDiet: Μοντέλο προς αξιοποίηση. Νέοι τρόποι προώθησης των αγροτικών μεσογειακών προϊόντων στις διεθνείς αγορές Οι ομιλητές παρουσίασαν το πρόγραμμα MedDiet και τους στόχους του (Δ. Μανιάτης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας), τα εργαλεία του MedDiet και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν -Σήμα Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής στα Εστιατόρια (Ν. Κατσαρός, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Επιστημον. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος) και ανέπτυξαν θέματα όπως «Η μάρκα ως παράγοντας εξωστρέφειας & προόδου» (Ν. Καραγεωργίου, Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επώνυμων Προϊόντων), «Δίκτυα Γαστρονομίας» (Γ. Πίττας Μέλος Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Επικεφαλής προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό»). Στο πλαίσιο της Ημερίδας ο Εκτελεστικός Δ/ντής του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» κ. Γιώργος Καραμπάτος παρουσίασε την πρωτοβουλία AGORA των Δρόμων της Ελιάς, μια νέα / καινοτόμο πρόταση προώθησης των ποιοτικών προϊόντων της Μεσογειακής Διατροφής στις Διεθνείς Αγορές.

Τις εργασίες παρακολούθησαν πολλοί επιχειρηματίες, ειδικοί σε θέματα της διατροφής, εκπρόσωποι φορέων, έλληνες πρέσβεις μέλη του Δικτύου των Δρόμων της Ελιάς (κ.κ. Γ. Γεωργούντζος και Γ. Κοντοβουνήσιος), εκπρόσωποι του Υπ. Πολιτισμού (τ. Προϊσταμένη Γ. Δ/νσης Διεθνών Σχέσεων και Σύγχρονου Πολιτισμού), της Περιφέρειας Αττικής (Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Παλιού), της Παμεσσηνιακής Ένωσης Αθηνών (κ. Γ. Μουνδρέας) κ.α. Ακολούθησε Υπογραφή Διακήρυξης για τη Μεσογειακή Διατροφή από ιδιώτες και εκπροσώπους φορέων και γευσιγνωσία εκλεκτών μεσσηνιακών προϊόντων, ευγενική προσφορά των εταιρειών STELLA MARE, AGROVIM, Παστέλι Ζευγολατιού ΚΑΠΑ ΕΥΜΕΛΕΙΝ, Ποτοποιία ΚΑΛΛΙΚΟΥΝΗ.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν επίσης 3μερη διαδραστική παρουσίαση με τίτλο «Αγάπησε τον εαυτό σου, αγάπησε τη Μεσογειακή Διατροφή!» σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο MedDiet όπου οι πολυάριθμοι επισκέπτες ενημερώθηκαν και συμμετείχαν σε δράσεις με θέμα την Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής, τις δραστηριότητες MedDiet, τον γαστρονομικό πλούτο της Μεσογείου κ.α.

Comments are closed.