ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ!

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» συμμετείχε για 6η συνεχή χρονιά στις «Μεσογειακές Ημέρες της Ελιάς» και στη Συνάντηση του Δικτύου Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου (Re.Co.Med) που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στην πόλη Meknès του Μαρόκου (26-28 Φεβρουαρίου & 1η Μαρτίου 2013)

2013-03-25Οι «Δρόμοι της Ελιάς» συμμετείχαν και φέτος στις «Μεσογειακές Ημέρες της Ελιάς» ένα σημαντικό γεγονός που έχει γίνει πλέον θεσμός και συγκεντρώνει κάθε χρόνο όλες τις ελαιοπαραγωγικές χώρες της Μεσογείου γύρω από το ίδιο τραπέζι.

Τον Πολιτιστικό Οργανισμό εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κα Μαρινέλλα Κατσιλιέρη η οποία ήταν εισηγήτρια στο διεθνές Συνέδριο με θέμα «Qualité, Santé et Diète Mediterranéenne: au Coeur de la Competitivité, du Marketing et des Strategies de Commercialisation de l’Huile d’Olive”, όπου παρουσίασε τις στρατηγικές προώθησης του ελληνικού ελαιολάδου στο εξωτερικό. Οργανωτές του Συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν περί τους 30 εισηγητές από τις χώρες της Μεσογείου, ήταν το Εθνικό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο – Agro-pole Olivier (Μαρόκο) και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ανδαλουσίας (Ισπανία).

Το Εθνικό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο – Agro-pole Olivier του Μαρόκου είναι από τα πλέον δυναμικά μέλη του Ευρω-μεσογειακού Δικτύου των Δρόμων της Ελιάς και ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» συμμετέχει ενεργά είτε ως συνδιοργανωτής είτε ως υποστηρικτής των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ετησίως.

Με την ευκαιρία αυτού του γεγονότος πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2013 η Συνάντηση των μελών του Δικτύου Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου (Re.Co.Med) στο οποίο συμμετέχουν όλες οι μεσογειακές χώρες και ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» είναι ιδρυτικό μέλος και επίσημος εκπρόσωπος του στην Ελλάδα. Στη Συνάντηση ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» εκπροσωπήθηκε από την απεσταλμένη συνεργάτιδά του κα. Mαργαρίτα Bovicelli, η οποία συμμετείχε στις εργασίες.

Διπλή συμμετοχή επομένως και μάλιστα πολλαπλής σημασίας δεδομένου ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» ήταν ο μόνος φορέας από ελληνικής πλευράς σε αυτές τις 2 σημαντικές ευρω-μεσογειακές συναντήσεις που στόχο είχαν την επικοινωνία και την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των χωρών της Μεσογείου.