1ο Διοικητικό Συμβούλιο για το Re.C.O.M.ed

Τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη συνεδρίαση του Re.C.O.M.ed (Δίκτυο Ελαιοπαραγωγικών Πόλεων της Μεσογείου).

Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη της ιταλικής αντιπροσωπείας του προγράμματος στην έδρα του Πολιτιστικού Οργανισμού « Δρόμοι της Ελιάς», το 1ο Διοικητικό Συμβούλιο του Re.C.O.M.ed συνεδρίασε στην πόλη Meknès στο Μαρόκο, με πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης κ.Ahmed HILAL και του Διευθυντή του Agro-Pôle Olivier κ. Noureddine OUAZZANI.

Σε αυτή τη συνεδρίαση καθορίστηκε το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες των δραστηριοτήτων για το 2012, καθώς και οι βάσεις της στρατηγικής επικοινωνίας του δικτύου.

Το Re.C.O .M.ed ξεκίνησε τις δραστηριότητές του στις 19 Νοεμβρίου 2011 στην Impéria, με την ευκαιρία του Διεθνούς Φόρουμ « Dieta Mediterranea »

Το Δίκτυο είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης προσπάθειαςστην οποία συμμετείχε το Πολιτιστικό Ίδρυμα « Δρόμοι της Ελιάς », σαν ιδρυτικό μέλος, από την πρώτη στιγμή. Η δημιουργία του Δικτύου επισφραγίζει την κοινή πρόθεση να αξιοποιηθεί, σε μεσογειακό επίπεδο, μια πολιτιστική και οικονομική δυναμική για την προώθηση της ελιάς και της κληρονομιάς της, σε συνεργασία με όλες τις μεσογειακές χώρες μέσω της υλοποίησης συγκεκριμένων διεθνών δράσεων με αποδέκτες τους φορείς των ελαιοπαραγωγικών περιοχών. Είναι κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την αναγνώριση αυτών των περιοχών και την ανάπτυξή τους η οποία πλήττεται σημαντικά.