4η Συνάντηση για τις «Μεσογειακές Ημέρες της Ελιάς»

2009-09-16-014η Συνάντηση για τις «Μεσογειακές Ημέρες της Ελιάς» στο  Μεκνές ” από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου 2009

Με θέμα «Στόχοι της Παραγωγής Ελαιολάδου: Ποιότητα, Πιστοποίηση, Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, Μάρκετινγκ, Περιβάλλον και Ενέργεια», η Εθνική Γεωπονική Σχολή / Αgro-pôle Olivier ENA του Μεκνές οργανώνει σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ανδαλουσίας (UNIA) την 4η Συνάντηση «Μεσογειακές Ημέρες της Ελιάς» από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου 2009 στο Μεκνές. 
    
Οι προηγούμενες 3 Συναντήσεις στις οποίες ο Πολιτιστικός Οργανισμός ‘Δρόμοι της Ελιάς’ συμμετείχε ενεργά, γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και η συνάντηση επιστημόνων και ερευνητών που ασχολούνται με τα παραπάνω θέματα αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από ωφέλιμη. Το πρόγραμμα της 4ης Συνάντησης περιλαμβάνει θεματικές ημέρες με τεχνικές και επιστημονικές διασκέψεις για  την ποιότητα του ελαιολάδου, την πιστοποίηση, την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, το μάρκετινγκ, την αξιοποίηση των υποπροϊόντων της Ελιάς, το περιβάλλον και την ενέργεια.  
Φέτος, οι «Δρόμοι της Ελιάς» θα είναι παρόντες σε αυτό το σημαντικό γεγονός και συνεργάτες τους θα συμμετέχουν στις εργασίες με εισηγήσεις και παρουσιάσεις για θέματα όπως οι σύγχρονες στρατηγικές προώθησης και μάρκετινγκ του ελαιόλαδου κ.α. Πρόγραμμα
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009:
Διεθνή αγορά ελαιολάδου, στρατηγικές προώθησης και μάρκετινγκ του ελαιόλαδου.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009:

Αγρονομικοί και βιομηχανικοί παράγοντες (μεταποίηση, αποθήκευση και τυποποίηση) που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου και κανόνες ποιότητας.
 
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009:
Αξιοποίηση των υποπροϊόντων της ελιάς, περιβάλλον και ενέργεια.
Πέμπτη, 22 και Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2009: Μαθήματα γευσιγνωσίας ελαιολάδου