Οι «Δρόμοι της Ελιάς» στο Μαρόκο!

Με επιτυχία έληξε το τριήμερο 4ο Διεθνές Συνέδριο «Μεσογειακές Ημέρες της Ελιάς » στην πόλη Μεκνές (19-21 Οκτωβρίου 2009) στο οποίο συμμετείχαν στελέχη του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς».

Στο Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εθνικής Γεωπονικής Σχολής του Μαρόκου σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ανδαλουσίας, ο Εκτελεστικός Δ/ντής του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» κ. Γ. Καραμπάτος παρουσίασε στους συμμετέχοντες εκπροσώπους φορέων ολόκληρη τη δέσμη ενεργειών και προτάσεων για την ενίσχυση της ευρω-μεσογειακής συνεργασίας.

 Έκανε επίσης εκτενή αναφορά στις δραστηριότητες που έχουν πραγματοποιηθεί ή προγραμματιστεί στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Διαδρομών «Δρόμοι της Ελιάς» στις οποίες το Μαρόκο είναι από τις πρώτες χώρες που έχει ενταχθεί και συμμετέχει ενεργά στο πλαίσιο μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας. Οι θέσεις του είχαν θερμότατη αντιμετώπιση από το σύνολο  των συμμετεχόντων στις εργασίες και τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ επαινέθηκαν ιδιαίτερα από τον Περιφερειάρχη της περιοχής Meknes και τον Δήμαρχο της πόλης, οι οποίοι είναι και μέλη του ευρω-μεσογειακού δικτύου των Δρόμων της Ελιάς.   Στο πλαίσιο του Συνεδρίου τα στελέχη των Δρόμων της Ελιάς είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν μέλη του Δικτύου, εκπροσώπους πολλών φορέων όπως o Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου κ. M.O. SBITRI, η Αντιπρόεδρος της Περιφέρειας της Ανδαλουσίας κ. E. PILAR, η επίτιμη Πρόεδρος των Ευρωπαίων Γευσιγγνωστών Ελαιολάδου κ. F. CAMURATI κ.α. καθώς και δημοσιογράφουςαπό πολλές χώρες με τους οποίους είχε εκτενείς συνομιλίες.