Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ!

Εδώ και δέκα χρόνια, ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» μοιράζεται το  πάθος του για την ελιά και την επιθυμία ανακάλυψης της Μεσογείου σε όλες της τις διαστάσεις με εκατοντάδες μοτοσικλετιστές. Είναι μια όμορφη ιστορία φιλίας που άρχισε το 1999 και συνεχίζεται!

2008-04-16-01

Ήταν το καλοκαίρι του 1999 όταν για πρώτη φορά οι λάτρεις της μοτοσικλέτας και της ελιάς ξεκινούν από τη Μεσσηνία και διασχίζουν 16.000 χλμ, για να ανακαλύψουν σε ένα ταξίδι 40 ημερών, πολλές μεσογειακές χώρες και τον «πολιτισμό» της ελιάς και να διαδώσουν  ένα μήνυμα  ειρήνης και αλληλεγγύης.
Από τότε, τα  οδοιπορικά διαδέχτηκαν  το ένα το άλλο, πάντα με τον ίδιο ενθουσιασμό και δυναμισμό και με αποτέλεσμα γόνιμες ανταλλαγές και ολοένα πιο σταθερές φιλίες και συνεργασίες σε κάθε γωνιά της Μεσογείου. Κάθε οδοιπορικό στη Μεσόγειο περνά μέσα από πολλές χώρες στις οποίες γίνονται  συναντήσεις με φορείς, ξεκινούν συνεργασίες για καταγραφή και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της ελιάς πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις, όπως ημερίδες, εκθέσεις, συναυλίες κ.λπ. που συμβάλλουν στην επαφή με το τοπικό κοινό.

2008-04-16-02

Ο ρόλος της μοτοσικλέτας είναι καθοριστικός σε αυτά τα οδοιπορικά για πολλούς λόγους. Είναι ένας μοναδικά αποτελεσματικός τρόπος προσέγγισης των πιο απομακρυσμένων τοπίων της ελιάς και διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των τοπικών πληθυσμών και των συμμετεχόντων διότι προσελκύει εύκολα τους περίεργους και αλλά και τους λάτρεις αυτού του μέσου μεταφοράς. Οι άνδρες κάθε ηλικίας αρχίζουν τις ερωτήσεις και τα παιδιά να το διασκεδάζουν. Και ο διάλογος ξεκινάει! Για μοτοσικλέτες, ελιές….και για όλα τα υπόλοιπα! Χάρη στη μοτοσικλέτα, ένα μέσο μεταφοράς, το οποίο επιτρέπει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο την καθιέρωση μιας άμεσης και θερμής επαφής στη διάρκεια του ταξιδιού.


Κάπως έτσι η μοτοσικλέτα έγινε το απαραίτητο στοιχείο των Δρόμων της Ελιάς, το πρωτότυπο και χαρακτηριστικό τους σήμα.
Οι μοτοσικλετιστές είναι πάνω απ’ όλα λάτρεις της περιπέτειας που δεν κουράζονται να διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα γύρω από τη Μεσόγειο για να συναντήσουν τους γείτονές τους ή να κατευθύνονται και πέρα από αυτή για να διαδώσουν τα μηνύματα της  ελιάς δρόμους και τις αξίες της. Κάπως έτσι θα γίνει αυτό το καλοκαίρι…
που θα κατευθυνθούν προς άλλους ορίζοντες πιο μακρινούς, στους δρόμους του Μεταξιού και του Υπερσιβηρικού. Έχοντας σαν αποσκευή, δύο τροχούς, ένα κλαδί ελιάς και την χαρά του ταξιδιού με παρέα! Την παρέα των φίλων των Δρόμων της Ελιάς.