ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ 2008 Εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» οργανώνει για το 2008 δύο πραγματικά πρωτότυπα events!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ  (63ο Rally FIM), 7-13 Ιουλίου 2008,

Μεσσηνία Πύλος Γεγονός αφιερωμένο στη Μεσόγειο της Ελιάς που θα γίνει στη Μεσσηνία και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα συγκεντρώσει  3.000 μοτοσικλετιστές από 44 χώρες ! Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στην άκρη της θάλασσας, συναυλίες, γευσιγνωσίες τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, εκθέσεις φωτογραφίας, εκδρομές και διάφορες άλλες δραστηριότητες έχουν προγραμματιστεί για τους συμμετέχοντες!
Υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών (FIM) και δεκάδων φορέων.

Μεταφορά της ‘Φλόγας της Ειρήνης’ στο Πεκίνο και τη Μόσχα με μοτοσικλέτα!  (14 Ιουλίου-31 Αυγούστου 2008).

Στις 14 Ιουλίου 2008, πενήντα μοτοσικλετιστές θα αναχωρήσουν από την Αρχαία Μεσσήνη για το Πεκίνο για να μεταφέρουν ένα κλαδί ελιάς, παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων 2008. Είναι ένα Οδοιπορικό με συμβολικό χαρακτήρα και μεγάλη δυναμική το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Έτους Διαπολιτισμικού Διαλόγου 2008» με την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης και αναμένεται να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας διεθνώς.
Οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τα ίχνη δύο μεγάλων πολιτισμών, πρώτα των Δρόμων της Ελιάς και στη συνέχεια των Δρόμων του Μεταξιού για να φθάσουν στον προορισμό τους κομίζοντας μήνυμα φιλίας και ειρηνικής συνύπαρξης ως προϋπόθεση ανάπτυξης, ευημερίας.

Χώρες διέλευσης: Τουρκία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν, Κίνα, Μογγολία, Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα.
Συνολική απόσταση: 23.000 χλμ