10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας υπό την Αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς»

10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας υπό την Αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς»

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα (Elysian Luxury Hotel) το «10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας», μια πρωτοβουλία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας που έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα σχετικά με την ελαιοκομία/ελαιοπαραγωγή στην Ελλάδα.

Για το παρόν και το μέλλον της ελαιοκομίας και όχι μόνο θα παρέμβουν πολύ σημαντικοί επιστήμονες, πανεπιστημιακοί και ειδικοί από διαφορετικές περιοχές. Επιπρόσθετα θα παρουσιαστούν καινοτόμα προϊόντα νέας τεχνολογίας από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο τομέα της Γεωργίας και ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας θα παρουσιάσει τα επιστημονικά και οικολογικά προγράμματα στα οποία συμμετέχει.

Παράλληλα θα διεξαχθεί και το 1ο Αγροτοοικονομικό Φόρουμ με αντικείμενο τα πορτοκάλια, την πατάτα και το λάδι, με συναντήσεις παραγωγών με τις αντίστοιχες εταιρείες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο τέλος των εργασιών θα διεξαχθεί διαγωνισμός ελαιολάδου όπου η επιτροπή γευσιγνωσίας των διαγωνιζόμενων ελαιολάδων θα απαρτίζεται από γευσιγνώστες ελαιολάδου, παραγωγούς, επισκέπτες και εκπρόσωπους φορέων – ΜΜΕ.

Το «10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας» διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» και του «Δικτύου Ελαιοπαραγωγικών Πόλεων Μεσογείου Recomed».