9ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου στο ξενοδοχείο Elite City Resort Καλαμάτας, που διοργανώθηκε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου , υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» και με την υποστήριξη του Δικτύου Μεσογειακών Πόλεων RECOMED.

Στο Φεστιβάλ, ο Εκτελεστικός Δ/ντης του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» και Πρόεδρος του Δικτύου Μεσογειακών Πόλεων RECOMED κ. Γιώργος Καραμπάτος, απηύθυνε χαιρετισμό και τόνισε τη μεγάλη σημασία και τον αντίκτυπο που έχουν αυτές οι πρωτοβουλίες, στην προώθηση της ελιάς και της κληρονομιάς της παγκοσμίως, αλλά και στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στη Μεσόγειο και πέρα από αυτή.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καραμπάτος ανέφερε: «Η Μεσόγειος υποδέχεται 450 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και η ελιά κοσμεί τα τοπία πολλών περιοχών γύρω από αυτή την απέραντη θάλασσα. Είναι κοινή μας ευθύνη να εργαστούμε χέρι-χέρι για να τονίσουμε τη σημασία αυτού του διαχρονικού προϊόντος, όχι μόνο για τη γαστρονομική του αξία, αλλά και για τα τεράστια οφέλη για την υγεία. Μέσω των κοινών προσπαθειών μας, μπορούμε να αυξήσουμε την παγκόσμια κατανάλωση ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών, διασφαλίζοντας ένα πιο υγιές μέλλον για όλους. Ας μην ξεχνάμε πως η Μεσογειακή Διατροφή έχει αναγνωριστεί ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της ανθρωπότητας από την UNESCO, και η ελιά αποτελεί πολιτιστικό θησαυρό που οφείλουμε να προωθήσουμε, να αξιοποιήσουμε και να διαφυλάξουμε».