Οι ‘Δρόμοι της Ελιάς’, στην έκδοση του γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού “30 πολιτιστικές διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Γαλλία”

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός “Δρόμοι της Ελιάς” παρουσιάζει με χαρά τη νέα έκδοση “30 Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Γαλλία” που εκδόθηκε το 2022 από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας.

Αυτή η όμορφη έκδοση αποτελεί μέρος της Ετήσιας Εκπαιδευτικής Ακαδημίας των Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Διαδρομών που πραγματοποιήθηκε στο Fontainebleau από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2022. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται και εικονογραφούνται και οι 30 Πολιτιστικές Διαδρομές που διασχίζουν τη Γαλλία.

Από το 1987, το πρόγραμμα αυτό έχει οριστεί στην καρδιά των τουριστικών και πολιτιστικών αξιοθέατων. Η ανάπτυξη αυτής της δυναμικής βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της τουριστικής πολιτικής της Γαλλίας. Προωθεί – μέσω της κινητικότητας, της περιπέτειας και των ταξιδιών – την υλική και άυλη, πολιτιστική και φυσική κληρονομιά που αρδεύει όλες τις γαλλικές περιφέρειες που τις περιέχουν.

Οι ” Δρόμοι της Ελιάς “, που εγκρίθηκαν από το 2005 από το Συμβούλιο της Ευρώπης, έχουν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Διαδρομής, προσφέροντας προτάσεις πολιτιστικών διαδρομών για την ανακάλυψη της υλικής και άυλης κληρονομιάς της ελιάς. Μάλιστα, μια περιγραφή τους προτείνεται στη σελίδα 25 της νέας αυτής έκδοσης.