Δρόμοι του ιμπρεσιονισμού – Έκθεση “Margarites/Daisies”

Δρόμοι του ιμπρεσιονισμού

ΕΚΘΕΣΗ “ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ”
Έκθεση Θάλειας Φλωρά – Καραβία (1871-1960)

“Πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, η Λάρισα βρίσκεται στην προνομιακή της θέση ανάμεσα στις δύο πιο σημαντικές ελληνικές πόλεις: την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Όπως επιβεβαιώθηκε από τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Απόστολο Καλογιάννη και την Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, κ. Άννυ Ψάρρα, η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 25 Μαΐου 2021, και αποτελεί μέρος του συνολικού προγράμματος “Μαργαρίτες” το οποίο θα επεκταθεί κατά τα έτη 2021 και 2022 από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα”, μέλος των “Δρόμων του Ιμπρεσιονισμού”, και στοχεύει να προωθήσει τα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών που συνδέονται με το ιμπρεσιονιστικό κίνημα.

Με αναφορά στο έργο της Θάλειας Φλωρά -Καραβία “Μαργαρίτες”, η έκθεση, που είναι τώρα ανοιχτή στο κοινό, συγκεντρώνει 13 σύγχρονες καλλιτέχνιδες, σεβόμενη τις αξίες και τους στόχους τόσο του δικτύου όσο και τις αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης για να φέρει την τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά όσο το δυνατόν πιο κοντά στους ανθρώπους των ευρωπαϊκών χωρών”

Συμμετέχουν: Μαριάννα Γκουντουβά, Ζωή Ζηπέλα, Ρούλα Καραφέρη, Λιάνα Κρανιώτου, Δήμητρα Οικονόμου, Μαρία Παναγιώτου, Αθανασία Παπατζέλου, Ελένη Σαρλή, Ιφιγένεια Σδούκου, Ζωή Σεϊτάνη, Βασιλική Σουλτούκη, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Βιβή Τσιόγκα.

Επιμέλεια έκθεσης: Αντιγόνη Καψάλη, Ιστορικός τέχνης/ Εικαστικός

Πληροφορίες:
Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα
Τηλ. 2410 623615, 2410616266
Email: info@katsigrasmuseum.gr

Έκθεση “Margarites/Daisies”

Έκθεση “Margarites/Daisies”