Συνάντηση Μελών & Συνεργατών των Δρόμων της Ελιάς στην Καλαμάτα

28-30 Σεπτεμβρίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα η Διεθνής Συνάντηση μελών, RECOMED, συνεργατών και φίλων των Δρόμων της Ελιάς και εκδήλωση για τα 20 χρόνια από το ξεκίνημα των Δρόμων της Ελιάς…

Παρά την πρωτοφανή κακοκαιρία, που έπληξε τη νότια Πελοπόννησο το συγκεκριμένο 3μερο, προσήλθαν και συμμετείχαν στη Συνάντηση μέλη από την Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Σλοβενία, Τυνησία και Ελλάδα. Όλα τα παρόντα μέλη εξέφρασαν την εκτίμησή τους στο έργο που παράγει ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς», καθώς και την υποστήριξη τους στις προσπάθειες που καταβάλει για την επίλυση των αυξημένων προβλημάτων λόγω της οικονομικής κρίσης και τη συνέχιση της δράσης του.

Τους συνέδρους καλωσόρισαν η Πρόεδρος του Δικτύου Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου, RECOMED και ο Πρόεδρος και ο Εκτελεστικός Δ/ντής του Πολιτιστικού Οργανισμού “Δρόμοι της Ελιάς”.

Στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής συνάντησης του Δικτύου, έγινε  ένας εκτενής απολογισμός των πρωτοβουλιών και των επόμενων δράσεων σε μία εξαιρετικά δύσκολη και ταραχώδη περίοδο για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά στο σημαντικό έργο που έχει ακόμα μπροστά του ο Οργανισμός για την επιτυχία των στόχων του.

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Συνάντησης και της συμπλήρωσης 20 χρόνων από το ξεκίνημα των «Δρόμων της Ελιάς», οργανώθηκε εκδήλωση για το ευρύ κοινό με πολλαπλές δραστηριότητες όπως  παρουσίαση του βιβλίου-χρονικού «Το καραβάνι που χόρευε» του Γ. Πετσωτά με θέμα τις πολιτιστικές διαδρομές  «Δρόμοι της Ελιάς», προβολή μικρού μήκους ταινιών συμμετεχόντων στις διαδρομές, έκθεση Φωτογραφίας, βραδιά live jazz κ.α.