17 μέρες, 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης

Με μια πρωτότυπη έκθεση συμμετείχε η Καλαμάτα στη συνολική προσπάθεια διάδοσης και διασαφήνισης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης για ένα πιο βιώσιμο μέλλον!

Η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, με αφορμή τον εορτασμό των τριών χρόνων από την υιοθέτηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και στο πλαίσιο του προγράμματος “Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους”, διοργάνωσε και συντόνισε δράσεις Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σε όλη την Ελλάδα για 17 ημέρες.

Από τις 14 έως τις 30 Σεπτεμβρίου Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, σχολεία και φορείς εμπνεύστηκαν από τους Παγκόσμιους Στόχους και δημιούργησαν παιδικά εργαστήρια, θεατρικά δρώμενα, δημόσιες δράσεις, κινηματογραφικές βραδιές, ενημερωτικές ημερίδες, συζητήσεις και εκθέσεις για να προωθήσουν σημαντικές τοπικές αλλαγές σε Αθήνα, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Κατερίνη, Λάρισα, Σέρρες, Ρόδο και Χαλκιδική.

Στην Καλαμάτα, ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» σε συνεργασία με το εστιατόριο MYLO, διοργάνωσαν από τις 14 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, υπαίθρια Έκθεση στον πεζόδρομο πολιτισμού MYLO με 17 εκθέματα-στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η Έκθεση εντυπωσίασε ιδιαίτερα και αποτέλεσε αφορμή για πολλές συζητήσεις και προβληματισμό. Εκτιμάται ότι την επισκέφτηκαν περίπου 300 πολίτες της Καλαμάτας όλων των ηλικιών, διάβασαν τα μηνύματα, σκέφτηκαν, συζήτησαν προβληματίστηκαν και συμφώνησαν ότι η οργάνωση τέτοιων δρώμενων δυναμώνει την ελπίδα για ένα βιώσιμο μέλλον!