Ενημέρωση για τα Info Point MedDiet

ENPI_and_MedDiet

Ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις  των  Κόμβων Πληροφόρησης για τη Μεσογειακή Διατροφή / Info Point MedDiet από τους έλληνες εταίρους του έργου Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς» και Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στην Καλαμάτα από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς», σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καλαμάτας και το Εθνικό Δίκτυο Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΕΛΙΑ».

Με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή του Info Point MedDiet Καλαμάτας, οι εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν με την ευκαιρία της Ετήσιας Συνάντησης του Δικτύου «ΕΛΙΑ», στην οποία συμμετείχαν 300 εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι φορέων από τη Μεσσηνία και  άλλες περιοχές της χώρας (Παρασκευή 15 Μαΐου 2015).  Το ίδιο διάστημα ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» πραγματοποίησε 2 ακόμα παρουσιάσεις, το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 στο Ξενοδοχείο REX (αίθουσα MESANA), στο πλαίσιο εκδήλωσης για νέους με θέμα «Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας» και την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στο Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct   Καλαμάτας, το οποίο θα συνεχίσει να προβάλλει τη λειτουργία του Info Point MedDiet  και στο μέλλον.  Και στις τρεις εκδηλώσεις παρουσιάστηκε το έργο MedDiet, το πλαίσιο και οι στόχοι του, τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν και οι μελλοντικές προοπτικές αξιοποίησης. Το Info Point MedDiet Καλαμάτας παρουσίασε ο υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας κ. Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος εκπαιδεύτηκε σε ειδικό σεμινάριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια (Αίγυπτος, 2-6 Μαρτίου 2015). Το Info Point MedDiet  Καλαμάτας θα στεγάζεται στον χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας (οδός Θουκυδίδου 2) και θα παρέχει στο κοινό πληροφορίες για τη Μεσογειακή Διατροφή, τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, το έργο MedDiet, ενώ θα διανέμεται δωρεάν και ενημερωτικό υλικό.

Από την πλευρά του, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, επίσης εταίρος στο έργο Med Diet, ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη της λειτουργίας ενός Κόμβου πληροφόρησης Μεσογειακής Διατροφής στην ΚΕΕΕ (Αθήνα), με την ευκαιρία της συνεδρίασης της Γ.Σ. των Επιμελητηρίων στην Πάτρα και ανήγγειλε επίσημη  παρουσίαση τον Ιούλιο 2015 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής που θα γίνει στην Κορώνη Μεσσηνίας.

 

Comments are closed.