Οι Δρόμοι της Ελιάς στο Λίβανο!

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι  της Ελιάς» πραγματοποίησε πρόσφατα αποστολή στον Λίβανο (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2009) για να συναντήσει συνεργάτες του στη χώρα αυτή, να ανανεώσει τις επαφές του και να συζητήσει προοπτικές συνεργασίας για την επόμενη διέλευση οδοιπορικών στην περιοχή.

2009-02-18-01

Ο Λίβανος έχει υποδεχθεί γενναιόδωρα, πολλές φορές, τους μοτοσικλετιστές που συμμετέχουν στους Δρόμους της Ελιάς κατά τη διάβαση οδοιπορικών στη Βηρυτό και Τρίπολη κυρίως. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός διατηρεί στενές σχέσεις με φορείς ελαιοπαραγωγικών περιοχών και έχει βρεθεί δίπλα τους, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η χώρα (π.χ. αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας το καλοκαίρι 2006)

Η πρόσφατη επίσκεψη των Δρόμων της Ελιάς στο Λίβανο, έδωσε τηνευκαιρία να ενθαρρυνθούν κάποιες επαφές, να επανενεργοποιηθούν κοινά προγράμματα, ενώ ένα νέο Πρωτόκολλο Συνεργασίας πρόκειται να υπογραφεί σύντομα με το Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Επίσης, στο πλαίσιο της δημιουργίας τοπικών οδοιπορικών των Δρόμων της Ελιάς, έγινε συνάντηση εργασίας και μια οργανωμένη επίσκεψη στο Μουσείο του Σαπουνιού στην πόλη Saïda που επέτρεψε να ληφθούν υπ’ όψιν νέοι χώροι προώθησης και συνεργασίας των Δρόμων της Ελιάς.

Τέλος, συζητήθηκε εκτενώς η οργάνωση του 12ου Πολιτιστικού Οδοιπορικού  Δρόμοι της Ελιάς, το 2010, που προβλέπει ενδιάμεση στάση στο Λίβανο, και δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες σχετικές ενέργειες.