26 Νοεμβρίου 2021: Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς & Ελαιολάδου

World_Olive_Day

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς & Ελαιολάδου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός ‘Δρόμοι της Ελιάς’, ανέλαβε πρωτοβουλία πραγματοποίησης δράσεων ευαισθητοποίησης για την επιτραπέζια «ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΩΝ», σε συνεργασία ή/και την υποστήριξη τοπικών φορέων και Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και πολλών άλλων τοπικών φορέων και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια ανάδειξης της Καλαμάτας σε γαστρονομικό προορισμό με την αξιοποίηση της διεθνούς φήμης «Ελιάς Καλαμών» με την υπέροχη γεύση και την πολύτιμη διατροφική της αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Λόγω του μέτρων COVID, οι δράσεις θα περιοριστούν στην ευαισθητοποίηση – ενημέρωση των πολιτών, με διάδοση ειδικά σχεδιασμένης αφίσας στα καταστήματα των συμμετεχόντων, λιόψωμο από αρτοποιούς, ανακοινώσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στις ιστοσελίδες των συμμετεχόντων, προβολή δύο ταινιών στο YOU TUBE από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλμάτας με θέμα την ελιά :
“The Olive Oil of Messinia” του Βασίλη Μαρλαντή
“Ψωμί και Ελιές” Bread and Olives των Alexander Jaschik και Ιορδάνη Ορφανίδη