Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ελιάς, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός “Δρόμοι της Ελιάς” υποδέχθηκαν τους μικρούς μαθητές από το Περιβόλι της Γιαγιάς, μαζί με τους δασκάλους τους, σε μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση.
Οι μικροί φίλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πώς ο καρπός της ελιάς, από το δέντρο, φτάνει στο ελαιοτριβείο και πώς – μέσα από μια μοναδική διαδικασία παραγωγής – καταλήγει στο μπουκάλι και στη συνέχεια στο πιάτο μας. Με μεγάλο ενθουσιασμό δοκίμασαν φρέσκο ψωμί βουτηγμένο σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ενώ για δεκατιανό απόλαυσαν και τις αγαπημένες ΠΟΠ Ελιές Καλαμάτας.
Ο αρχιτεχνίτης του συνεταιρισμού, Βαγγέλης, και ο Διευθυντής, Δημήτρης, με πολλή αγάπη και υπομονή, εξήγησαν στα παιδιά – με απλό τρόπο – γιατί οι Καλαματιανοί και οι οικογένειές τους είναι περήφανοι για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Τα παιδιά έδειξαν να συμφωνούν… αδειάζοντας το πιάτο τους!
Στο τέλος της επίσκεψης, οι διοργανωτές χάρισαν στους μικρούς μαθητές καλαίσθητες τσαντούλες με μικρή συσκευασία από το «χρυσάφι» της Μεσσηνίας, καθώς και μια κονκάρδα των Δρόμων της Ελιάς από τις αναγνωρισμένες πολιτιστικές διαδρομές (UNESCO 2003)

