Οι ” Δρόμοι της Ελιάς ” στον ΧVI Ευρωμεσογειακό Διάλογο για τη Διαδρομή των Φοινίκων – Διεθνής Γενική Συνέλευση και εορτασμός της 20ής επετείου

Οι "Δρόμοι της Ελιάς" στον ΧVI Ευρωμεσογειακό Διάλογο για τη Διαδρομή των Φοινίκων - Διεθνής Γενική Συνέλευση και εορτασμός της 20ής επετείου

Οι ” Δρόμοι της Ελιάς ” συμμετείχαν στον XVI Ευρωμεσογειακό Διάλογο για τη Διαδρομή των Φοινίκων – Διεθνής Γενική Συνέλευση και τον εορτασμό της 20ής επετείου της Διαδρομής των Φοινίκων 2003-2023, εκπροσωπούμενοι από την κα Francesca Maimone, Εθνική Υπεύθυνη Επικοινωνίας.

Η κύρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Σαρδηνία, στο Cabras, στις 19-20 Οκτωβρίου 2023. Συμμετείχαν όχι μόνο αντιπροσωπείες μελών από τις 15 χώρες της Διαδρομής των Φοινίκων, αλλά και άλλες πιθανές συνεργαζόμενες χώρες, άλλες Πολιτιστικές Διαδρομές, εκπρόσωποι υπουργείων των χωρών της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας, υπουργοί και ο κ. Stefano Dominioni, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών.

Ήταν μια πολύ σημαντική εκδήλωση που έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούν οι Διαδρομές και οι εκπρόσωποί τους από πολλές μεσογειακές χώρες και να γιορτάσουν μαζί τα 20 χρόνια της Διαδρομής των Φοινίκων.