Οι Δρόμοι της Ελιάς στο Ευρω-μεσογειακό Φόρουμ Διαπολιτισμικού Διαλόγου

Οι Δρόμοι της Ελιάς στο Ευρω-μεσογειακό Φόρουμ Διαπολιτισμικού Διαλόγου για τον εορτασμό της εισόδου του Λιβάνου στη Διευρυμένη Μερική Συμφωνία για τις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης

Υπό την αιγίδα της Αυτού Εξοχότητας, του Προέδρου της Δημοκρατίας του Λιβάνου στρατηγού Michel Aoun και με την παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Ing. Walid Nassar, το Forum διοργανώνεται από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Λιβάνου και το Υπουργείο Τουρισμού του Λιβάνου.

Επί 4 ημέρες, από τις 20 έως τις 23 Απριλίου, οι ‘Δρόμοι της Ελιάς» θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τα Υπουργεία Πολιτισμού και Γεωργίας του Λιβάνου, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και τις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης: La Rotta dei Fenici, , Route Iter Vitis και Routes of El legado Andalusí’. Οι «Δρόμοι της Ελιάς» θα εκπροσωπηθούν από την Δρ. Μαρινέλλα Κατσιλιέρη, expert Ιστορίας Πολιτισμών, Γενική Γραμματέα Δ.Σ. και υπεύθυνη Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς».

Δύο βασικά θέματα της ατζέντας είναι: η ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ του Λιβάνου και των ευρωμεσογειακών πόλεων και η προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού στο Λίβανο.
Στο επίκεντρο αυτού του πλούσιου προγράμματος, που περιλαμβάνει την εγκαινίαση της Ακαδημίας Διαπολιτισμικού Διαλόγου του Λιβάνου και του Μουσείου της Διαδρομής των Φοινίκων, θα εορταστεί και η αναγνώριση του χωριού Bkassine ως ένα από τα καλύτερα τουριστικά χωριά του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού δημιούργησε αυτόν τον τιμητικό τίτλο τον Δεκέμβριο του 2021 για να αναδείξει τις αγροτικές κοινότητες που εστιάζουν στην αειφόρο ανάπτυξη και τον υπεύθυνο τουρισμό, αξίες που υποστηρίζουν σθεναρά οι Διαδρομές της Ελιάς.