3ο Διεθνές Forum Μεσογειακής Διατροφής

3ο Διεθνές Forum Μεσογειακής Διατροφής
Imperia (Ιταλία) 14-16/11/2013

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» συμμετείχε για 3η συνεχή χρονιά στο Διεθνές Forum Μεσογειακής Διατροφής το οποίο διοργανώθηκε στην πόλη Imperia της Ιταλίας με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου της Imperia , του Δικτύου Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου / RECOMED και της Εθνικής Ένωσης Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Ιταλίας Citta del’Olio .

2013-11-20

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» κ. Γ. Καραμπάτο και την Πρόξενο της Ιταλίας στη Μεσσηνία και συνεργάτιδα του Οργανισμού κα. Margherita Bovicelli.

Στο πλαίσιο του Forum το οποίο περιλάμβανε Ημερίδες και εργαστήρια με θέματα Διεθνείς συνεργασίες για τη βελτίωση της Μεσογειακής αλιείας, Μεσογειακή Διατροφή και Βελτίωση των Παραδοσιακών Τροφίμων, μέλλον της μεσογειακής διατροφής κ.α. με εισηγητές / ομιλητές ειδικούς στο αντικείμενο από τις χώρες της Μεσογείου, έγινε η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου / RECOMED στην οποία ο κ. Γ. Καραμπάτος συμμετείχε με την ιδιότητα του συντονιστή της Εθνικής Ένωσης Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Ελλάδος και του μέλους του Δ.Σ. της RECOMED.

Ο κ. Γ. Καραμπάτος συμμετείχε επίσης και στη συνάντηση των εταίρων του Προγράμματος «MED DIET Μεσογειακή Διατροφή και Προώθηση των Παραδοσιακών Τροφίμων» η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του Forum. Σημειώνεται ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός είναι ο ένας εκ των 2 ελλήνων εταίρων (Πολιτιστικός Οργανισμός “Δρόμοι της Ελιάς” και Επιμελητήριο Μεσσηνίας) οι οποίοι συμμετέχουν στο Πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2013 με αντικείμενο την προβολή της Μεσογειακής Διατροφής στην Ελλάδα .

Στις εργασίες του Forum συμμετείχαν επίσης μεταξύ άλλων, ο κ. Fiamma Spena Νομάρχης Imperia, ο κ. Carlo Capacci Δήμαρχος Imperia, ο κ. Nottaio Franco Amadeo Πρόεδρος CCIAA Imperia, ο κ.Enrico Lupi Πρόεδρος της RECOMED και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου της Imperia, ο κ. Ferruccio Dardanello Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ιταλίας, η κ. Diana Julia Llobet από το Ίδρυμα Μεσογειακής Διατροφής (Ισπανία), η κ. Dalenda M’Hamdi Makki Υποδιευθύντρια προώθησης και επικοινωνίας Εμπορικού Επιμελητηρίου Τύνιδας κ.α.