Στην έκθεση “ARBORETUM” που διοργανώνει το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζεται η νέα μεγάλη δωρεά του Άρι Γεωργίου στη φωτογραφική συλλογή του ΜΜΣΤ.

2010-07-22-02

ARBORETUM
ΑΡΙΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2 Ιουνίου – 31 Ιουλίου 2010
Συνδιοργανωτής: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

 

Τα “Δένδρα” του Άρι Γεωργίου συγκροτούν ένα σύνολο που ακροβατεί μεταξύ καθαρής φωτογραφίας και εικαστικών προσεγγίσεων.
Μια συνεπής συνιστώσα του φωτογραφικού έργου του Άρι Γεωργίου υπήρξε η διαίρεσή του από τον ίδιο σε φωτογραφικό” και πιο “εικαστικό”.

Τι υπαινίσσεται αυτή η βουβή χορογραφία των ομοιόμορφα ακρωτηριασμένων από το φωτογραφικό κάδρο κορμών; Γιατί είναι τυλιγμένοι οι κορμοί σε πυκνό μαύρο σκοτάδι; Πρόκειται μήπως για κάποιο δυσοίωνο οικολογικό μήνυμα; Οι ερωτήσεις αυτές δεν διαθέτουν ασφαλείς απαντήσεις.
Ίσως τελικά ένα μυστικό της γοητείας αυτών των έργων να είναι η επαλληλία των νύξεων για την εγγενή δυσκολία μας να διαχωρίσουμε αποτελεσματικά το φυσικό από το πολιτισμικά καθορισμένο.
Το σύνολο της εργασίας έχει αποτελέσει αντικείμενο έκδοσης του University Studio Press (2005) με κείμενο της Ματούλας Σκαλτσά, καθηγήτριας Ιστορίας της Τέχνης και Μουσειολογίας Α.Π.Θ.

 

www.mmca.org.gr