ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

 22 & 23 Αυγούστου 2008: Οδησσός – Βουκουρέστι

Λίγες μέρες πριν από τη λήξη του 10ου Οδοιπορικού και την επιστροφή στην Ελλάδα, κατευθυνθήκαμε προς το Βουκουρέστι, την όμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Στην  πρώτη μας στάση στη χώρα πήραμε μια πρώτη καλή γεύση Ευρώπης πληρώνοντας με ευρώ τον καφέ και τη σούπα μας σε ένα όμορφο καφέ όπου το προσωπικό μιλούσε αγγλικά! Καταλύσαμε στο Casa Alba, ένα πολύ γραφικό camping με πολύχρωμα ξύλινα σπιτάκια μέσα σε δέντρα λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Το ίδιο απόγευμα, οι οδοιπόροι της ελιάς  πήγαν στην ελληνική Πρεσβεία όπου έγινε παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Δρόμοι της Ελιάς» και του καλλιτεχνικού και παιδαγωγικού έργου που παράχθηκε στη διάρκεια του 10ου Οδοιπορικού στους επισκέπτες και λοιπούς προσκεκλημένους. 

Δύο Πρωτόκολλα συνεργασίας υπογράφηκαν με την ευκαιρία αυτή, ένα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βουκουρεστίου και ένα με το Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου πάντα με την προοπτική μιας μακράς και γόνιμης συνεργασίας με αυτούς τους δύο φορείς που δραστηριοποιούνται στη χώρα αυτή νέα στην ευρωπαϊκή οικογένεια αλλά δυναμική και με σημαντικά βήματα ανάπτυξης.