ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ!

27 Αυγούστου 2008: Καμμένα Βούρλα –  Καλαμάτα

Κατά τη διέλευσή μας από την Αθήνα και πρωτού να πάρουμε τον δρόμο για την Καλαμάτα, οι Δρόμοι της Ελιάς και οι συμμετέχοντες σε αυτούς έκαναν μια στάση στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής για να αποχαιρετήσουν τον συνοδοιπόρο τους Μιχάλη Καλογερόπουλο, ο οποίος χάθηκε μετά από ατύχημα στη διάρκεια του Οδοιπορικού στη Γεωργία όταν φορτηγό πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένειά του. «Γεια σου φίλε μου Μιχάλη,  θα τα ξαναπούμε» ήταν οι λέξεις που πρόφερε ο Γιώργος Καραμπάτος, Εκτελεστικός Δ/ντής  του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς», σε κλίμα έντονης συγκίνησης.  Παρούσες η κόρη και η σύντροφος του αείμνηστου και αγαπητού σε όλους Μιχάλη, του σπάνιου φίλου και ανθρώπου. Παρών και ο Λεωνίδας Δαμουράς, εξίσου αγαπητός σε όλους συνοδοιπόρος και φίλος που τραυματίστηκε –ευτυχώς όχι σοβαρά- τη στιγμή του κακού.

Πήραμε στη συνέχεια τον δρόμο για την Καλαμάτα, έδρα των Δρόμων της Ελιάς. Με κλαδιά ελιάς στα χέρια τους οι μοτοσικλετιστές και οδοιπόροι των Δρόμων της Ελιάς έκαναν μια εντυπωσιακή είσοδο στην πόλη μέχρι το Ξενοδοχείο Filoxenia όπου τους επιφυλάχθηκε μια πού θερμή υποδοχή από φίλους, συνεργάτες και απλούς πολίτες. Ακολούθησε μια σημαντική και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς τα ΜΜΕ γι’ αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα που πρώτα και πάνω απ’ όλα προβάλλει διεθνώς την Ελλάδα και τη Μεσσηνία της Ελιάς.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στο Οδοιπορικό παρέμειναν ως αργά στον όμορφο κήπο του ξενοδοχείου για να διηγηθούν τις εντυπώσεις τους σε όσους ήρθαν να τους υποδεχθούν αλλά και για να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια  και να περάσουν αυτή την τελευταία νύχτα με τους συνοδοιπόρους τους με τους οποίους επί 46 μέρες μοιράστηκαν αμέτρητες στιγμές συγκίνησης στη διάρκεια αυτού του 10ου Οδοιπορικού.